Henkilönostimen määräaikaistarkastus takaa nostimesi turvallisuuden

Henkilönostimen määräaikaistarkastus takaa nostimesi turvallisuuden ja työnteon sujuvuuden. Tarkastus tulee toteuttaa vuosittain ja sen perimmäinen tarkoitus on selvittää, onko kyseinen laite yhä turvallinen käyttää.

Henkilönostimen määräaikaistarkastus huolehtii laitteesi toiminnasta

Kun henkilönostimen turvallisuus tarkastetaan lain edellyttämässä vuosittaisessa määräaikais­tarkastuksessa, tulee laite toimimaan myös jatkossa moitteetta. Ja mikä tärkeintä, sen toiminta pysyy turvallisena niin käyttäjälle itselleen, kuin myös muille nostimen läheisyydessä toimiville.

Henkilönostimen määräaikais­tarkastukseen lukeutuu mm. nostimen mekaanisten rakenteiden tarkastaminen, rajakytkinten, hallinta- ja lisälaitteiden, varoitus- sekä hälytyslaitteiden kunnon todentaminen.

Lain edellyttämä vuosittainen henkilönostimen määräaikais­tarkastus koskee kaikkia nostimia, joihin lukeutuu esimerkiksi:

  • Saksinostimet
  • Ajettavat ja hinattavat puominostimet
  • Teleskooppi- ja nivelpuominosturit
  • Kuukulkijat

Jokainen tarkastus tehdään laitteen valmistajan tai maahantuojan ohjeita sekä Suomen lakeja ja standardeja noudattaen.

Pyydä tarjous määräaikaistarkastuksesta

Henkilönostimen perusteellinen määräaikaistarkastus

Perusteellinen henkilönostimen määräaikaistarkastus tulee lain edellytysten mukaisesti toteuttaa toiminnassa oleville nostimille aina 10 vuoden välein. Perusteellisessa määräaikaistarkastuksessa puramme nostimesi osiin ja tarkastamme ainettarikkomattomilla menetelmillä myös ne osat joiden mahdollisia vaurioita ei ole voinut määräaikaistarkastuksessa välttämättä havaita. Tarkastuksen yhteydessä vaihdamme kuluneet ja vaurioituneet komponentit uusiin.

Pyydä tarjous perusteellisesta määräaikaistarkastuksesta